Popular Categories

Nieuwe Keuken

Dit is mijn nieuwe keuken

Keuken keuze

De keuken is één van de plekken in huis waar vrijwel dagelijks gewerkt wordt en waar de indeling een zeer belangrijke factor is. Het simpel bakken van een ei wordt culinair plezier als de keuken een praktische indeling heeft en precies aan jouw wensen voldoet.

Maak bij het kiezen van een keuken een overzicht van apparatuur die noodzakelijk is en van apparatuur die wenselijk is. De ruimte is vaak beperkt waardoor je keuzes zal moeten maken in de inrichting. Heb je je talenten ontdekt na programma’s zoals ‘Heel Holland Bakt’ dan zal jouw wens voor een losse magnetron en goede oven zwaarder wegen dan iemand die af en toe een afbakbroodje eet en babyvoeding wil verwarmen. En vindt je samen afwassen het toppunt van romantiek dan is een afwasmachine weer minder belangrijk dan voor een gezin met vier opgroeiende kinderen maar heb je in dat geval geen dubbele spoelbak nodig.

Een keuken wordt zo een op maat gemaakte ruimte. Maak er een bouwtekening van – of laat deze maken – en schuif met de kastjes, de apparatuur en ontdek de mogelijkheden. Zorg voor voldoende kastjes en lades. Zij maken een keuken opgeruimd en overzichtelijk. Gecombineerd met een groot werkblad vormt het de basis voor een fijne keuken.

Bestaat je gezin uit lange personen? Overweeg een keuken met een hoger werkblad, spoelunit en met inbouwapparatuur op de juiste ooghoogte.
Loze ruimtes zijn verleden tijd, voor elk hoekje is een plankje te vinden om iets kwijt te kunnen. De ruimte achter het stootschot onder de staande keukenkastjes is bijvoorbeeld een heel geschikte plaats voor je wijnvoorraad. Liggend op de koele ondergrond zijn ze vrijwel perfect van temperatuur en met de juiste handgreepjes en klemsluitingen op het stootschot kan je toch eenvoudig bij een mooie fles om op je nieuwe keuken te proosten.