Popular Categories

Nieuwe Keuken

Dit is mijn nieuwe keuken

Keuken stylen

De keuken is een plaats waar je veel tijd doorbrengt. Het is de plek waar maaltijden bereidt worden en als de ruimte het toelaat, wordt er ook gegeten. het is een ontmoetingsplaats voor het gezin, vrienden en familie. Dan is erg plezierig als die plek gezellig, functioneel maar ook stijlvol is ingericht.

Styling van het interieur is niet alleen voorbehouden aan de huiskamer of slaapkamer. Een keuken waarbij kleine details het verschil maken en de inrichting een rustig geheel vormen maken van de keuken een ruimte waar je graag wilt zijn.
Er zijn verschillende stijlen en manieren om een keuken op die manier in te richten. Maar boven alles moet het functioneel zijn en blijven omdat er immers ook gewerkt wordt.

Zorg voor één basiskleur of één dessin en stem de overige inrichting daarop af. Wil je één wand in de keuken in een sprekende kleur, zorg dan dat het keukenblok een rustpunt wordt. Goede lichtpunten op het werkblad zijn niet alleen heel plezierig maar zorgen ook voor een mate van rust en sfeer in de keuken. Het kan best ‘vol’ zijn met een stapel snijplanken of manden en schalen die opgestapeld staan maar door het in één tint te houden, blijft het toch een complete rust uitstralen.

Dit jaar staan roomwitte, grijze en natuurkleuren erg in de belangstelling in combinatie met robuust houten meubels, eenvoudige accessoires zoals schalen en kistjes in hout en naturel en kleine details – zoals knoppen en ophanghaakjes – in gietijzer, oud metaalkleur of porselein. Het geeft het idee van een naturel boerenkeuken.

Het stylen van een ruimte – de keuken – is niet altijd even makkelijk. Vraag bij twijfel advies of laat een vakman of vakvrouw langskomen om de puntjes op de i te zetten. Het zijn vaak de details die het verschil maken.