Popular Categories

Nieuwe Keuken

Dit is mijn nieuwe keuken

RVS Keuken

Een rvs-keuken als blikvanger

Een nieuwe keuken in rvs (roestvrij staal) is een absolute aanwinst en blikvanger in de keuken. Door het koele uiterlijk van het staal wekt het de indruk van een industriële- of professionele keuken. Alle apparatuur, zowel losstaand als inbouw, zijn te verkrijgen in een rvs uitvoering waardoor je nieuwe keuken één geheel wordt.

Een rvs keuken heeft door de zachtgrijze kleur een neutrale uitstraling waarmee heel veel gecombineerd kan worden. Met een donker houten aanrechtblad heeft het een totaal andere uitstraling als met een natuurstenen blad en door met gehard glas te werken in spatwanden of deels in de deurtjes wordt het een strakke, moderne keuken. In plaats van kastjes met deurtjes kan je ook voor de mogelijkheid van brede lades kiezen. Hierin kan je gek genoeg vaak meer kwijt dan in de traditionele kastjes.

Wil je ook het werkblad van rvs, dan is het raadzaam om snijplanken van hout, kunststof of glas aan te schaffen. Een rvs werkblad is wat meer krasgevoelig maar door gebruik van de snijplanken is dat geen probleem. Besluit je tot de aanschaf van een (grotendeels) rvs keuken, sluit je in feite een verbond voor tientallen jaren: een rvs keuken is vrijwel onverwoestbaar.

De aanschaf van een rvs keuken vraagt in meerdere opzichten aandacht. Naast de bijzonder mooie uitstraling die meteen je aandacht vangt, vergt een rvs keuken iets meer aan onderhoud. Een vochtig lapje over de werkbladen of de fronten van de kastjes geeft al snel vegen en/of vlekken. Dit voorkom je door na het schoonmaken alle rvs vlakken in te wrijven met een speciaal onderhoudsmiddel waardoor het zijn robuuste zijdeglans weer heeft.